Pierogi

Pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • olej

  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek i wbić jajko i wlać wodę i olej. Wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 2mm. i wyciąć szklanką kółka. Nakładać masę serową wyrobioną z sera i mleka, zagiąć rogi. Włożyć do wrzącej wody (woda z solą i cukrem) po wypłynięciu pierogów na wierzch gotować je jeszcze dziesięć minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 26.04.2013 08:50
uwielbiam pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat