Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
olej
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek i wbić jajko i wlać wodę i olej. Wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 2mm. i wyciąć szklanką kółka. Nakładać masę serową wyrobioną z sera i mleka, zagiąć rogi. Włożyć do wrzącej wody (woda z solą i cukrem) po wypłynięciu pierogów na wierzch gotować je jeszcze dziesięć minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 26.04.2013 08:50
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak