Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
woda ciepła 1 szklanka
jajko 1
sól szczypta
olej 1 łyżka
kapusta kiszona 0.5 kg.
pieczarki 0.5 kg.
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi

Kroki postępowania

1
Cebulę podsmażyć z pieczarkami, dodać kapustę.
Krok 1 - Pierogi foto
2
Mąkę połączyć z wodą, jajkiem, solą i olejem. Ciasto rozwałkować. Wykrawać koła szklanką.
Krok 2 - Pierogi foto
3
Do ciasta nakładać farsz, boki zlepić.
Krok 3 - Pierogi foto
4
Pierogi gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na wierzch.
Krok 4 - Pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.12.2014 09:17
ja wczoraj ulepiłam 70 sztuk, nawet nie wiem kiedy, bo tak mi to sprawnie poszło ;)
agnieszka214 24.12.2014 19:20
taakie pierożki sa pyszne
Joannasz3190 24.12.2014 12:54
Pyszności :)
gosia56 24.12.2014 09:09
smaczne pierogi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak