Piernikowy mus jabłkowy - bez cukru

Piernikowy mus jabłkowy - bez cukru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • woda

  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i wycinamy środki.
Następnie kroimy w nieduże kawałki i wrzucamy do garnka.
Zalewamy wodą tak aby przykryła owoce
Gotujemy na małym ogniu aż jabłka zmiękną.
Gdy woda wyparuje często mieszamy aby jabłka się nie przypaliły, oraz smażymy przez ok 10 min.
Do powstałej "papki" do dajemy przyprawę do piernika i wszystko razem blendujemy na gładki mus

Mus można dodawać do ciast, naleśników, jak również wcinać sam :)

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 22.07.2012 14:48
piekny i pyszny
iziona 22.07.2012 07:23
Dobra sprawa na zimowe dni :)
octo 21.07.2012 23:55
przyprawa do piernika od razu sie slodziutko robi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat