Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy mus jabłkowy - bez cukru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 kg
woda
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy mus jabłkowy - bez cukru

Jabłka obieramy i wycinamy środki.
Następnie kroimy w nieduże kawałki i wrzucamy do garnka.
Zalewamy wodą tak aby przykryła owoce
Gotujemy na małym ogniu aż jabłka zmiękną.
Gdy woda wyparuje często mieszamy aby jabłka się nie przypaliły, oraz smażymy przez ok 10 min.
Do powstałej "papki" do dajemy przyprawę do piernika i wszystko razem blendujemy na gładki mus

Mus można dodawać do ciast, naleśników, jak również wcinać sam :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.07.2012 14:48
piekny i pyszny
iziona 22.07.2012 07:23
Dobra sprawa na zimowe dni :)
octo 21.07.2012 23:55
przyprawa do piernika od razu sie slodziutko robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak