Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy miś

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 0,5 szklanki
mąka 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kawa 0,5 szklanki
miód 0,5 szklanki
olej 1/3 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
biały pisak cukrowy 1 sztuka
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy miś

Żółtka miksujemy z cukrem . wlewamy cieply miód, kawę , olej i miksujemy, Suche skladniki mięszamy i przesiewamy do masy jajecznej mięszamy. Białka ubijamy na sztywna piane a czekoladę ścieramy na tartce. Wsypujemy czekolade i białka. Delikatnie mięszamy wlewamy do silikonowej formy w krztałcie misia. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.PO upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Podgrzewamy polewe i polewamy misia , białym pisakiem cukrowym rysujemy oczy, pyszczek łapki i brzuszek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 10.02.2013 06:48
Świetny miś.
sanielcia 09.02.2013 22:30
słodki miś:)
aisoglam 09.02.2013 22:25
Fajny ten Twój piernikowy misiek :)
Krakowianka 09.02.2013 22:03
misiu :)
Renataj 09.02.2013 21:54
Pomysłowe i smaczne.
Aannkaa82 09.02.2013 21:53
Wygląda uroczo :)
adelajda 09.02.2013 21:52
bardzo ładne
czekoladka_m 09.02.2013 21:44
Ale słodziak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak