Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy krem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 10 dag
brązowy cukier 50 gram
miód 60 gram
mleko 100 ml
olej roślinny 50 ml
pierniczki korzenne dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy krem

Kroki postępowania

1
Ciasteczka rozkruszyć na proszek, dodać pokruszoną czekoladę.
Krok 1 - Piernikowy krem foto
2
Miód, cukier i mleko zagotować i gorącym zalać pierniczki, wymieszać do uzyskania jednolitej masy i rozpuszczenia się czekolady na koniec dodać olej i wymieszać po przestudzeniu przełożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce.
Krok 2 - Piernikowy krem foto
3
Jak długo można przechowywać to nie wiem bo obawiam się, że u mnie nie wytrzyma jednego dnia :)
Krok 3 - Piernikowy krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 13.12.2013 15:37
Genialny pomysł :)
monia2005 13.12.2013 13:51
świetny pomysł
Mniam 13.12.2013 11:13
Pomysł genialny!
Aleksandra/Olcia 13.12.2013 11:06
fajny sposób na zeschnięte pierniczki
Edith85 13.12.2013 10:39
super pomysł
ssylwiaa 13.12.2013 10:26
nigdy nie próbowałam, a wydaje się smaczny ;)
smerfna_chatka 13.12.2013 10:21
bardzo smaczne
pawel123 13.12.2013 10:06
bardzo fajne
dodi 13.12.2013 09:58
super pomysł
Ola1984 13.12.2013 09:44
Bardzo fajny ten piernikowy krem idealny dodatek do świątecznych słodkości.
IwonaDD 13.12.2013 08:38
jestem pod wrażeniem inwencji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak