Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIKOWY JABŁECZNIK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 1 1/2 szkl
olej 8 łyżek
mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jabłka 6-8 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIKOWY JABŁECZNIK

Kroki postępowania

1
Żóltka utrzec z cukrem na puszystą masę, dodac mąkę, sodę, przyprawę do piernika dobrze wymieszac, a następnie dodac olej.
Krok 1 - PIERNIKOWY JABŁECZNIK foto
2
Białka natomiast ubic na sztywną pianę z odrobiną cukru i szczypty soli. Dodac do masy i delikatnie wymieszac.
Krok 2 - PIERNIKOWY JABŁECZNIK foto
3
Jabłka obrac i pokroic w drobną kostkę, posypac delikatnie mąką, następnie wrzucic je do masy i delikatnie wymieszac. Masę gotową wylac na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec ok. 50-60 min w temp. 180 stopni C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - PIERNIKOWY JABŁECZNIK foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 28.08.2012 22:25
podoba mi się :)
parysek10 28.08.2012 18:56
ale fajny
Pusia 28.08.2012 18:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak