Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe serce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
mąka pszenna 1 szkl
mąka kartoflana 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
miód lipowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
migdały
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe serce

Do misy robota wrzucić wszystkie suche składniki czyli mąkę, przyprawę korzenną, proszek do pieczenia, wbić całe jajko, wlać rozpuszczoną margarynę, dodać miód i zmiksować. Rozłożyć ciasto na 2 blaszki w kształcie serca posmarowane margaryną i obsypane posiekanymi migdałami. W ciasto wcisnąć suszoną żurawinę, posypać migdałami. Blaszki wstawić do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25-30 minut. Co do dekoracji może być zrobiona w zależności od okazji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 22.11.2012 12:17
Lemon, kartofel, czy ziemniak to samo, u mnie w domu mówi się na ziemniaki kartofle, widzisz jakąś różnicę?
Lemon 21.11.2012 18:04
mąka kartoflana? czy ziemniaczana
Sylwia26 21.11.2012 17:30
pięknie się prezentuje :)
Adamorek 21.11.2012 17:27
super na święta
Adamorek 21.11.2012 17:27
super na święta
babajaga1969 21.11.2012 17:11
smaczne, i te ciekawe dodatki migdałowe i żurawina :))- smaczne to :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak