Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe muffiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
jaja 2 sztuki
mleko 1 szklanka
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe muffiny

Do jednej miski wrzucamy składniki suche i mieszamy - mąka, cukier, proszek, kakao, przyprawa, do drugiej pozostałe składniki mokre - mieszamy.
Następnie łączymy suche z mokrymi, mieszając ciasto łyżką. Wypełniamy foremki do 2/3 wysokości, pieczemy ok 20-25 min w 180 st. C.
Rady:
Z tej porcji wyszło 21 sztuk. Można piec na 2 tury, tj. pozostałą część ciasta zostawiamy w misce pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 27.12.2016 00:23
Robiłam podobne - świetne! Bardzo się u nas przyjęły ;)
Diana Rusiłowicz 24.12.2016 01:34
Świetny pomysł!
Renata9 23.12.2016 18:45
Bardzo smaczne muffiny
Franciszek 23.12.2016 11:51
dobre do kawy
Krystyna32 23.12.2016 09:20
bardzo apetyczne
ilka01 22.12.2016 21:49
pyszności...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak