Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe choinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 30 dag
masło 15 dag
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
cynamon Prymat 1 łyżeczka

lukier

cukier puder
woda
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe choinki

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą, cynamonem. Posiekać z masłem, zagnieść z jajkiem na jednolity kolor. Schłodzić i rozwałkować ciasto. Wykrawać ciasteczka gwiazdki o różnej wielkości. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut.
Ciasteczka wystudzić, smarować lukrem i układać od największej gwiazdki do najmniejszej. Polukrować jeśli jeszcze trzeba i posypać kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 08.11.2014 18:13
zapachniało świętami :)
agnieszka214 08.11.2014 11:10
juz czuje smak swiat na widok tych ciasteczek
molanka 08.11.2014 11:08
ślicznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak