Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Piernikowe choinki

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Pierniki w kształcie choinki. W takiej formie zachęcą do spróbowania. Ciastka dla małych i dla dużych. Mięciutkie pierniczki to tradycja.

Składniki:

margaryna
25 dag
jajko
4 sztuki
cukier
0.75 szklanki
miód
1 łyżka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
mąka ziemniaczana
2 łyżki
mąka tortowa
1.5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe choinki

1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Dodajemy miód i przyprawę do piernika, ucieramy. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieramy.

2. Do formy silikonowej nakładamy po porcji ciasta.

3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciastka sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy. Ostudzone wyjmujemy z formy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 08.01.2019 08:51
Zgadzam się, mięciutkie pierniczki to tradycja. Pyszny pomysł :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 11:27
Fajne i na pewno smaczne choineczki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak