Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe brounie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
kakao 1 łyżka
mąka pszenna 110 gram
masło 200 gram
cukier puder 200 gram
jajko 3 sztuki
żurawina suszona 3-4 łyżki

Porada

Na kawałek brounie chyba nie trzeba długo namawiać. Nawet osób nie przepadających za słodkim poproszą o porcje:).

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe brounie

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuszczamy z połową masła.
Krok 1 - Piernikowe brounie foto
2
Pozostałe masło ucieramy z cukrem pudrem dodając stopniowo po jednym jajku. Do tak przygotowanej masy dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
Krok 2 - Piernikowe brounie foto
3
. Ponownie mieszamy całość dodając mąkę oraz kakao. Kolejno wsypujemy przyprawę do piernika. Mieszamy całość do połączenia składników.
Krok 3 - Piernikowe brounie foto
4
Gdy masa czekoladowa jest gotowa wsypujemy żurawinę. Całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki lub na małych obrotach miksera.
Krok 4 - Piernikowe brounie foto
5
Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia)
Całość pieczemy około 35 minut w 170°C.
Po upieczeniu dokładnie studzimy!
Krok 5 - Piernikowe brounie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2015 00:41
super slodkosc.
Agnieszka-87-25 14.01.2015 16:15
smakowite to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak