Piernikowe bajaderki

Piernikowe bajaderki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piernik

    500 g
  • skórka cytrynowa

    100 g
  • masa kajmakowa

    3 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • aromat

    10 kropli - rumowy
  • przyprawa korzenna

    2 szczypty
  • Do dekoracji:

    biały maczek cukrowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piernik rozkruszamy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mleko, olejek rumowy oraz masę kajmakową krówkową (pamiętajmy aby masę miała temperaturę pokojową) dodajemy również skórkę cytrynową i całość dokładnie mieszamy do połączenia. Z masy formujemy niewielkie kuleczki, które obtaczamy w białym cukrowym maczku. Do obtoczenia śmiało można wykorzystać również wiórki kokosu. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola91

30.12.2014 17:22
Rewelacyjne :)

Kejti

29.12.2014 22:04
Fajne są :-)

Seba

29.12.2014 09:56
bardzo dobre

Adamorek

25.12.2014 18:41
śliczne słodkości

romanrafal

24.12.2014 11:37
nie dość że piękne to na pewno smaczne

Jagódka77

21.12.2014 13:13
Fajny pomysł na coś pysznego

irenka

17.12.2014 19:54
śliczne i pyszne

Janina

17.12.2014 16:09
Pięknie podane;)

Ola1young

17.12.2014 14:43
ładnie i pysznie :)

kasia.s

17.12.2014 13:22
Uwielbiam bajaderki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat