Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
miód 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej rzepakowy 1/3 szklanki
mleko 1 szklanka
masło 100 g
cukier puder 2 szklanka
śmietana kremówka 2 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
posypka cukrowa 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe babeczki

Osobno łączymy składniki suche, osobno mokre.
Następnie mieszamy całość do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
Ciasto przekładamy do foremek na wysokość 3/4 papilotki.
Pieczemy 25 minut w temp. 180°C.

Przygotowujemy krem:
Masło 100 g utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę, dodać 2 łyżki śmietany (lub mleka), przyprawy. Zmiksować.
Dekorować wystudzone babeczki kremem i posypka cukrową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 21.01.2013 11:44
wyglądają bardzo smakowicie
Renataj 21.01.2013 11:39
Apetyczne
Beata61 21.01.2013 11:29
kuszące :)
Bogusiaz 21.01.2013 11:25
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak