Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa szynka z wędzonymi owocami
Kroki postępowania
W trakcie marynowania szynkę odwracać co mniej więcej 12 godzin.
Rękaw zamknąć.
szynka wieprzowa | ok. 1,2 kg |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżeczki |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa do mięs Prymat | 2 łyżki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 lekko czubata łyżka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
miód wielokwiatowy | 2 łyżki |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
pasta paprykowa | 1 łyżeczka |
Cebula suszona Prymat | 2 łyżeczki |
olej | 2 łyżki |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 1 płaska łyżka |
owoce | wędzone 10 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: