Piernikowa czekolada na gorąco

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    400 mililitr
  • śmietana 30%

    200 mililitr
  • czekolada gorzka

    100 gram
  • czekolada mleczna

    20 gram
  • bita śmietana

    2 łyżka
  • przyprawa do piernika

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Piernikowa czekolada na gorąco foto
W rondlu podgrzać mleko ze śmietaną.
Krok 2 - Piernikowa czekolada na gorąco foto
Dodać podzieloną na kostki czekoladę gorzką i mleczną oraz przyprawę do piernika.
Krok 3 - Piernikowa czekolada na gorąco foto
Gotować na wolnym ogniu mieszając do czasu, aż czekolada się rozpuści, a napój zgęstnieje.
Krok 4 - Piernikowa czekolada na gorąco foto
Czekoladę podawać udekorowaną bitą śmietaną i posypaną przyprawą do piernika. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 27.12.2013 07:04
cos wspaniałego!
Alex_M 28.11.2013 15:46
bardzo lubię w zimowe wieczory taką wypić :)
Łucja 20.11.2013 23:10
pyszności :)
aisoglam 20.11.2013 22:36
Fantastyczne zdjęcia i przepis bardzo smakowity :)
Ola1984 20.11.2013 20:04
Olga, aż się zarumieniłam ;) Czekolada na gorąco to taki mój mały grzeszek, kiedy mam zły nastrój lub chcę się trochę rozgrzać. Zawsze działa! :)
Olga_SK 20.11.2013 14:18
Ola, jesteś moją królową :D Taka czekolada to niebo w gębie! Aleś mi smaku narobiła!! :)
Mniam 20.11.2013 10:47
Taka czekolada musi świetnie smakować.
ssylwiaa 20.11.2013 10:21
idealna na coraz zimniejsze wieczory... ;)
noninka77 20.11.2013 09:43
super przepis:)
Małgorzata106 20.11.2013 09:07
na pewno przepyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat