Pierniki świąteczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło lub margaryna

    10 dag
  • miód prawdziwy

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka żytnia

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    3 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło lub margarynę podgrzać do rozpuszczenia. Dodać miód, cukier i przyprawę do piernika. Podgrzewać do rozpuszczenia wszystkich składników a następnie wystudzić. Do wystudzonej masy dodawać partiami mąkę i sodę, na końcu dodać jajko. Wymieszać dokładnie łyżką. Przelać do foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut
Stenka
Szybkie i tanie. Można dowolnie udekorować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 28.11.2014 14:20
ładnie wyglądają, można zawiesić na choinkę
adelajda 23.11.2014 15:49
ładne pierniczki
Agata3 23.11.2014 14:34
jakie super kształty :)
Kluska_87 23.11.2014 14:17
wyglądają jak czekoladki :)
Kejti 23.11.2014 12:59
Ciekawe czy doczekają świąt :-)
Renata9 23.11.2014 12:16
smaczne pierniczki
Futka 23.11.2014 11:55
Świetne pierniczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat