Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIKI MOJEJ BABCI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 KG
miód 1/2 KG
cukier 1/2 KG
margaryna 1/2 KG
jajko 3 SZT.
Soda oczyszczona Prymat 3 ŁYŻECZKI
kakao 2 ŁYŻKI
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 5 SZT.

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIKI MOJEJ BABCI

MĄKĘ, KORZENIE I SODĘ ZMIESZAĆ RAZEM.

MIÓD, CUKIER, KAKAO I TŁUSZCZ ROZPUŚCIĆ.

KIEDY LEKKO OSTYGNIE POWOLI DODAWAĆ DO CIASTA.

WYROBIĆ CIASTO NA GŁADKĄ MASĘ A POTEM ODSTAWIĆ W CIEPŁE MIEJSCE ŻEBY WYROSŁO. NAJLEPIEJ JEST WŁOŻYĆ DO FOLII I ZOSTAWIĆ NA NOC.

POTEM CIASTO WYJĄĆ Z FOLII, PODZIELIĆ NA KILKA CZĘŚCI I KAŻDĄ PO KOLEI ROZWAŁKOWYWAĆ NA CIENKIE CIASTO I WYKRAWAĆ CIASTKA.

WŁOŻYĆ NA BLACHĘ WYSMAROWANĄ CIENKĄ WARSTWĄ TŁUSZCZU I WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NA 15-20 MIN. W TEMP. 180 ST. C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak