Pierniki

Pierniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    10 dag
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    20 dag
  • masło

    1/4 kostki
  • jajko

    1 sztuka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierniki

Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki, układać je na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

IKrakowianka 24.07.2012 18:46
pyszne pierniczki :)
natii3624 20.06.2012 21:34
super;)
Karolina69 21.07.2011 14:26
fajne
ajres 17.06.2011 21:52
pycha
Magda60 15.05.2011 09:21
pyszne
annagebalska 09.04.2011 08:51
pycha
agogo2 31.03.2011 20:22
super
Jastinka 12.03.2011 22:35
świetne
marta1371 11.01.2011 17:22
pyszne nie tylko na Święta Bożego Narodzenia lecz przez cały rok
kielcok1 07.01.2011 16:30
chętnie zjadłbym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat