Piernik z powidłami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • miód

    3 łyżki
  • masło

    20 dag
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    1,5 szklanki
  • powidła śliwkowe

    250 ml
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • przyprawa do piernika

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Wlać miód i wbijać po 1 jajku, po trochu mleka i mąkę wymieszaną z sodą. Po dodaniu wszystkich składników dodać 4 łyżki powideł i przyprawę do piernika, przemieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temp 180 stopni przez 30 minut. Po wystygnięciu przełożyć pozostałymi powidłami, oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 28.10.2013 07:43
fajny piernik
Zosia1 22.02.2013 13:15
piekę podobny i uwielbiam taki
aleksa123 06.07.2012 11:56
pyszny
Iwusia 18.03.2012 22:54
smakowity pierniczek
Iwona51 11.01.2012 09:23
smaczny
Karol P 29.12.2011 22:02
bardzo dobry
KasiaK90 04.04.2011 17:56
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat