Piernik z powidłami

Piernik z powidłami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • miód

    3 łyżki
  • masło

    20 dag
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    1,5 szklanki
  • powidła śliwkowe

    250 ml
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piernik z powidłami

Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Wlać miód i wbijać po 1 jajku, po trochu mleka i mąkę wymieszaną z sodą. Po dodaniu wszystkich składników dodać 4 łyżki powideł i przyprawę do piernika, przemieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temp 180 stopni przez 30 minut. Po wystygnięciu przełożyć pozostałymi powidłami, oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Katarzyna59 28.10.2013 07:43
fajny piernik
Zosia1 22.02.2013 13:15
piekę podobny i uwielbiam taki
aleksa123 06.07.2012 11:56
pyszny
Iwusia 18.03.2012 22:54
smakowity pierniczek
Iwona51
Iwona51 11.01.2012 09:23
smaczny
Karol P 29.12.2011 22:02
bardzo dobry
KasiaK90 04.04.2011 17:56
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat