Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jaja 3 sztuki
mąka 3 szklanki
oliwa 3/4 szklanki
kakao 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
dżem porzeczkowy
powidła śliwkowe
czekolada deserowa 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Oliwę wlewamy do szklanki i mieszamy z kakao. Mąkę przesiewamy do miseczki i mieszamy z przyprawą do piernika i sodą oczyszczającą. Do miski wybijamy jajka i roztrzepujemy.

Dalej mieszając dodajemy cukier i dżem porzeczkowy.

Następnie dodajemy oliwę wymieszaną z kakao a na końcu mąkę z pozostałymi składnikami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 minut.

Zimny piernik kroimy na trzy części. Przekładamy powidłami. Polewamy roztopioną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.04.2017 18:15
uwielbiam pierniki z powidłami
dodi 04.04.2017 09:19
ale bym zjadła kawałek
Bernadeta1 03.04.2017 20:09
pyszne ciasto
halina17 03.04.2017 18:35
Dobry piernik.
jagoda5913 03.04.2017 11:13
ładnie wgląda
AZgotuj 03.04.2017 10:36
smaczne ciasto:)
Patrycja33 03.04.2017 10:24
uwielbiam taki rodzaj piernika!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak