Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
1 szklanka
jaja
3 sztuki
mąka
3 szklanki
oliwa
3/4 szklanki
kakao
4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
1 1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
dżem porzeczkowy
powidła śliwkowe
czekolada deserowa
20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Oliwę wlewamy do szklanki i mieszamy z kakao. Mąkę przesiewamy do miseczki i mieszamy z przyprawą do piernika i sodą oczyszczającą. Do miski wybijamy jajka i roztrzepujemy.

Dalej mieszając dodajemy cukier i dżem porzeczkowy.

Następnie dodajemy oliwę wymieszaną z kakao a na końcu mąkę z pozostałymi składnikami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 minut.

Zimny piernik kroimy na trzy części. Przekładamy powidłami. Polewamy roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.04.2017 18:15
uwielbiam pierniki z powidłami
dodi 04.04.2017 09:19
ale bym zjadła kawałek
Bernadeta1 03.04.2017 20:09
pyszne ciasto
halina17 03.04.2017 18:35
Dobry piernik.
jagoda5913 03.04.2017 11:13
ładnie wgląda
AZgotuj 03.04.2017 10:36
smaczne ciasto:)
Patrycja33 03.04.2017 10:24
uwielbiam taki rodzaj piernika!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak