Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

mąka 1,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
miód 20 dag
jajko 3 sztuki
margaryna 1/2 kostki
kakao 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
śmietana 18 proc 2 łyżki

DODATKOWO

powidła wg uznania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać żółtka, miód i śmietanę. Mąkę, kakao, sodę i przyprawę do piernika wymieszać ze sobą. Przesiać przez sito. Dodać do masy i wymieszać delikatnie. Białka ubić i dodać do masy. Zamieszać ponownie.
Krok 1 - Piernik z powidłami foto
2
Przelać do formy keksówki. Forma musi być wysmarowana margaryną.
Krok 2 - Piernik z powidłami foto
3
Piec ok. 50 minut w 170 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Krok 3 - Piernik z powidłami foto
4
Przeciąć wzdłuż na pół i przełożyć powidłami. Odłożyć na godzinę i posypać pudrem. Smacznego.
Krok 4 - Piernik z powidłami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.09.2014 07:59
Musi być smaczny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak