Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z polewą mojej mamy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 500 gram
cukier 100 gram
jajko 3 szt
miód 30 gram
kakao 15 gram
margaryna w kostce 250 gram
proszek do pieczenia 1 szt
aromat rumowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z polewą mojej mamy

Ze wszytskich składników zmiksować ciasto. Mozna dodać przyprawę do piernika - wyostrzy smak ciasta. Następnie pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Po ostygnieciu ciasta można je ozdobić polewą i posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi (jak na zdjęciu).
Polewa:
1/3 margaryny
3 łyzki kakao
4 łyzki cukru
1 łyżka wody
Wszystko zagiotowac i jeszcze letnią polewą smarować ciasto.Odrazu posypujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.02.2011 14:41
Apetyczny.
Gosia40 08.02.2011 13:33
pyszności
halinka1011 08.02.2011 11:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak