Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 0, 5 kg
jaja 4 sztuki
cukier kryształ 1 szklanka
miód prawdziwy 1 szklanka
piwo jasne 1 szklanka
margaryna 25 dg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
zapach pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z piwem

Margarynę, cukier oraz żółtka utrzeć. Następnie dodać miód oraz piwo, dalej ucierać. Stopniowo dodawać mąkę z sodą. Ucierać. Na koniec dać pianę z białek ubitą na sztywno. Wymieszać. Wyłożyć na blachę. Piec ok. 1 godzinę. Po upieczeniu piernik na wierzchu powinien być jaśniejszy, natomiast spód - ciemniejszy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak