Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z masą grysikową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1
masło 1
cukier 0,5 szklanki
polewa czekoladowa
powidła
grysik 1 ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z masą grysikową

Margaryne posiekać z mąką. Dodać cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierniak i kakao. Wyrobic na ciasto. Podzielic na trzy części. Każda z nich upiec osobno. Piec w 180 stopniach.
Masło utrzec na puszystą masę. Dodać cukier puder i zmiksować. Cały czas miksując dodawac po jednej łyżce grysiku.
Pierwsze ciasto po ostudzeniu posmarować powidłami, a nastepnie masą, przykryć drugim i znów posmarować. Ostatnie ciasto polac polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 21.07.2012 18:34
pyszota
Hanna5 20.07.2012 14:44
chyba gdzieś to jadłam
1j1o1l1a1 20.07.2012 13:12
smakowity :)
Joanna46 20.07.2012 11:38
Apetyczny.
Konczi 20.07.2012 10:04
Mniam !!! Ale bym takie ciacho zjadła !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak