Piernik z masą grysikową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • przyprawa do piernika

    1
  • masło

    1
  • cukier

    0,5 szklanki
  • polewa czekoladowa

  • powidła

  • grysik

    1 ugotowany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne posiekać z mąką. Dodać cukier, proszek do pieczenia, przyprawę do pierniak i kakao. Wyrobic na ciasto. Podzielic na trzy części. Każda z nich upiec osobno. Piec w 180 stopniach.
Masło utrzec na puszystą masę. Dodać cukier puder i zmiksować. Cały czas miksując dodawac po jednej łyżce grysiku.
Pierwsze ciasto po ostudzeniu posmarować powidłami, a nastepnie masą, przykryć drugim i znów posmarować. Ostatnie ciasto polac polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 21.07.2012 18:34
pyszota
Hanna5 20.07.2012 14:44
chyba gdzieś to jadłam
1j1o1l1a1 20.07.2012 13:12
smakowity :)
Joanna46 20.07.2012 11:38
Apetyczny.
Konczi 20.07.2012 10:04
Mniam !!! Ale bym takie ciacho zjadła !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat