Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z marmoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier puder 35 dag
miód prawdziwy 35 dag
mąka pszenna 1 kg
jajko 4 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
kakao 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
dżem 1 słoik
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marmoladą

Kroki postępowania

1
Margarynę i miód roztopić, cukier utrzeć z jajami.
Krok 1 - Piernik z marmoladą foto
2
Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą do piernika.
Krok 2 - Piernik z marmoladą foto
3
Dodawać do utartych jaj na przemian ze śmietaną (mąkę).
Krok 3 - Piernik z marmoladą foto
4
Dodać margarynę z miodem.
Masę wylać na blachę i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 -60 minut.
Po wystudzeniu przełożyć dżemem i polać polewą czekoladową.
Krok 4 - Piernik z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ninia 31.07.2012 18:59
Muszę w sobotę upiec
ancykolek 29.07.2012 18:42
Też lubię
irenka 26.07.2012 20:47
pyszniutki,lubię
Karolina44 25.07.2012 18:59
MMMMMMm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak