Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z mąką ziemniaczaną.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 75 dag
miód 750 ml
jajko 5 szt
Napar z kawy 1/2 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
otarta skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z mąką ziemniaczaną.

Do rondelka wlać miód, rozpuścić, ucierać do białości. Do przestudzonego dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną , przestudzoną kawę, ucierać . Ciasto powinno mieć taką konsystencję jak na biszkopt. Następnie ciągle ucierając dodać sodę wymieszaną z przyprawą do pierników, cukier waniliowy i otartą skórkę z pomarańczy. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.03.2014 12:26
fajny piernik
olkaaa 05.10.2013 13:24
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 23.09.2013 20:34
Zapowiada się fajnie.
Seba 13.01.2012 17:51
fajny
przejs 08.10.2011 23:56
ciekawa ta mąka ziemniaczana w pierniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak