Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z kremem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
dżem z czarnej porzeczki 150 ml
olej 1/2 szklanki
jaja 3 szt.
cynamon 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
masło 125 g
krem do karpatki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z kremem

Wszystko razem wrzucamy do miski i miksujemy chwilę, wylewamy na posmarowaną tłuszczem i posypaną kasza manną (lub bułką tartą) blachę i pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach.
Czas pieczenia zależy od piekarnika. Po upieczeniu przełożyć kremem karpatka sporządzonym na mleku i maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.03.2011 20:30
pycha
pawel6 09.02.2011 10:11
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak