Piernik z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • dżem z czarnej porzeczki

    150 ml
  • olej

    1/2 szklanki
  • jaja

    3 szt.
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżeczka
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    125 g
  • krem do karpatki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko razem wrzucamy do miski i miksujemy chwilę, wylewamy na posmarowaną tłuszczem i posypaną kasza manną (lub bułką tartą) blachę i pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach.
Czas pieczenia zależy od piekarnika. Po upieczeniu przełożyć kremem karpatka sporządzonym na mleku i maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 21.03.2011 20:30
pycha
pawel6 09.02.2011 10:11
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat