Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z kawową nutą
Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ja piekę piernik w wąskich blaszkach tzw. korytkach. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45-50 min.
mąka | 40 dag |
olej | 1 łyżka |
cukier puder | 25 dag |
napar z kawy naturalnej | 170 ml |
jajko | 3 szt. |
miód | 20 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 op. |
bakalie | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: