Piernik z galaretką

Piernik z galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    6 szklanek
  • olej

    1,5 szkl
  • miód sztuczny

    2 szkl
  • jajko

    8 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 op.
  • kawa

    1,5 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

  • galaretka

    3 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Piernik z galaretką

Żółtka utrzeć z cukrem następnie dodać miód i kawę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Dodajemy olej i mieszamy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do masy. Pieczemy ok 30-35 min w tem 180C

Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody studzimy. Placek przekrawamy na trzy placki i przekładamy go tężejącą galaretką. Placka polewamy polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Jagódka77 04.03.2016 14:16
apetycznie wygląda
Róża1 30.04.2015 09:50
Wyśmienite ciacho !!!!!!!!!!! zabieram przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat