Piernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto;

  • brzoskwinie

    60 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier waniliowy

    opakowanie
  • jajko

    2
  • oliwa

    0,5 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka

Przełożenie;

  • marmolada

    30 dkg

Wierzch;

  • czekolada

    15 dkg
  • wiórki kokosowe

    do ozdoby
  • orzechy włoskie

    do ozdoby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Piernik z brzoskwiniami foto
Do miski wybijamy jajka. Dodajemy cukier
Krok 2 - Piernik z brzoskwiniami foto
Do miski dajemy wszystkie sypkie składniki i mieszamy
Krok 3 - Piernik z brzoskwiniami foto
Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy cukier waniliowy i przesmażamy na maśle, chłodzimy. Do jajek i cukru dodajemy brzoskwinie i dokładnie mieszamy
Krok 4 - Piernik z brzoskwiniami foto
Wszystkie przygotowane składniki łączymy ze sobą i mieszamy
Krok 5 - Piernik z brzoskwiniami foto
Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 40 minut
Krok 6 - Piernik z brzoskwiniami foto
Zimny kroimy wzdłuż i dajemy marmoladę. Dokładnie rozsmarowujemy po całym cieście. Przykrywamy drugim ciastem.
Krok 7 - Piernik z brzoskwiniami foto
Polewamy roztopioną czekoladą. Dekorujemy kokosem. Następnie posypujemy zmielonymi orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 17.03.2015 08:32
pyszniutkie ciacho
agnieszka214 16.03.2015 22:15
pierniki to ja uwielbiam
anula-d 16.03.2015 18:25
smakowicie wygląda
MoniczkaS10 16.03.2015 17:16
super ciacho
aginaa 16.03.2015 16:55
musi byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat