piernik z bakaliami i powidłem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • cukier kryształ

    1 sztuka
  • margaryna kostka

    1/2 kostki
  • jajko

    1 sztuka
  • powidło

    1 słoik
  • bakalie

    1 szklanka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
  • goździki mielone

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, sodą, goździkami i przyprawa do piernika następnie powoli dodać mleko i utarte jajko z cukrem. rozpuścić margarynę i po ostygnięciu dodać. Po wylaniu ciasta dodać bakalie i powidło. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:30
lubię ale nie za często to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat