Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik w czekoladzie.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka tortowa 2 szklanki
miód prawdziwy pół szklanki
cukier pół szklanki
mleko pół szklanki
orzechy włoskie pół szklanki
jajko 3 sztuki
masło lub margaryna 3 kopiaste łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki

Dodatkowo

czekolada mleczna 10 dag
orzechy włoskie kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik w czekoladzie.

1.Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać.Następnie dodać miód i mleko,utrzeć.
2. Mąkę przesiać z przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną,dodać do masy i razem połączyć,na koniec wsypać drobno pokrojone orzechy i wymieszać.
3.Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 30cm x 7cm x 9 cm.Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Sprawdzić suchym patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
4.Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i posmarować nią jeszcze ciepły piernik,udekorować połówkami orzechów i odłożyć do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.03.2017 21:44
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 22:31
dobra słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak