Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik toruński z marmoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1/2 l
mąka pszenna 1 kg
rum 100 ml
cukier 1 1/2 szkl
jajko 3 szt
masło 1/2 kostki
marmolada 1 słoiczek
mleko 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: piernik toruński z marmoladą

miód masło cukier wstawiamy na ogniu w dużym naczyniu mieszamy dajemy do wychłodzenia do masy dodajemy rum jajka sodę rozpuszczoną w mleku mąkę i robotem wyrabiamy ciasto odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce potem rozsmarujemy na brytfannie i wstawiamy do piekarnika pieczemy ok godziny w temp 160*c po upieczeniu przecinamy wzdłuż i przekładamy marmoladą piernik polać czekoladą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 30.03.2012 22:37
mniam
bgs1984 24.03.2012 23:32
mniam
Fiffi 10.03.2012 22:29
o kurcze super
suzana 04.03.2012 22:29
mniam
msmariusz 04.03.2012 21:22
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak