Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik tani

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 50 dkg
mleko 1 szkl.
cukru 1 szkl.
miodu sztucznego 1 szkl.
margaryny 10 dkg
jajko 3
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik tani

Cukier z miodem rozpuścić. Margaryne rozetrzeć. Do margaryny dodać rozpuszczony cukier, mleko, jaja, przyprawę, sode oczyszczoną, a na końcu mąkę i wszytsko dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Wyłożyć do wysmarowanej tluszczem i wyłożonej natłuszczonym papierem blachy i piec ok. 60 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian19 27.03.2011 17:21
komentarz tani, ale strawny
Krzysztof42 24.03.2011 15:11
tani ale smaczny
iwona332 19.09.2010 00:04
super
christopher1 16.09.2010 21:40
nie na 5 tylko na 5+
Katarzyna/kate1980 11.05.2010 17:57
przepis na 5

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak