Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik na karmelu

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
cukier 2 szklanki
jaja 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik na karmelu

Cukier - 1 szklankę - zrumienić na suchej patelni, dodawać stopniowo 4 łyżki wrzątku. Jaja utrzeć z resztą cukru, połączyć z sodą i przyprawą do piernika Prymat. Ucierać masę dodając mąkę i śmietanę. Wszystko połączyć z karmelem i wymieszać. Ciasto wlać do blaszki* wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

 

*15x30cm.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 01.07.2012 11:41
rewelacyjny przepis
Małgorzata106 19.04.2012 19:21
super
Zoso 15.05.2011 12:20
smaczny deser
Kate131 14.02.2011 07:22
pyszny
Roman5 08.10.2010 15:17
dla mnie rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak