Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik na drożdzach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 1 kostka
cukier 2 szkl
jaja 6 szt
śmietana 1 szkl
miód 1/2 szkl
cynamon Prymat 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
drożdże 2 dag
rodzynki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 pacz
Soda oczyszczona Prymat 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: piernik na drożdzach

Margarynę utrzeć z półtora szklanką cukru,dodawać kolejno żółtka i pozostałe składniki.Zwody i pół szklanki cukru przygotować karmel,dodać miód i połączyć z masą piernikową.Jeśli ciasto będzie zbyt lejące to dodać jeszcze trochę mąki.Do ciasta dodać ubite białka.Na koniec dodać rozpuszczoną sodę w niewielkiej ilości wody i rozmieszać z drożdżami.Połączyć z ciastem.Piec około godziny.Gotowy piernik polukrować i przełożyć powidłami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 05.06.2012 09:42
super piernik
Ada-Gaba 09.05.2012 15:52
pyszne ciacho
m1monika 09.03.2012 18:27
smaczny!!!
Grażyna13 06.03.2012 10:59
Dla mnie - super :)
gacopierz23 26.02.2012 13:36
smaczne ciasto
Ewelina47 27.01.2012 10:19
pyszny pierniczek
Grazyna0211 23.01.2012 13:44
fajny przepis
dianix 11.01.2012 19:58
chyba trzeba go wykorzystac
ben-ka 10.12.2011 21:19
a to ciekawy przepis:)
kuklik 08.12.2011 20:26
oj przyda się
mirosława4 07.12.2011 18:14
super przepis teraz na czasie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak