Piernik Jagódki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    1 szkl.
  • cukier puder

    1 szkl.
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
  • kakao

    4 łyżki
  • mleko

    0,5 szkl.
  • majonez

    120 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1,5 łyżeczki
  • dżem porzeczkowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko ubijamy z solą na sztywno. Miksując dodajemy żółtko i stopniowo cukier, mąkę wymieszaną z przyprawą, kakao i sodą oraz mleko, majonez i dżem.
Ciasto przelewamy do wysmarowanej keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 01.03.2017 16:25
super przepis
Klausia 12.10.2016 22:42
Super ozdoby
Patrycja33 19.08.2016 22:24
ciekawy przepis, z majonezem jeszcze nie robilam
w mojej kuchni 10.08.2016 20:14
Mozna zjeść do kawy
IwonaKa 11.03.2016 10:40
wspaniale wygląda,lubię pierniki
Róża1 23.02.2016 23:38
jak ślicznie udekorowany :-)
Ela15 07.02.2016 11:46
pyszny piernik
Megg 07.02.2016 10:44
pysznie sie prezentuje
Konczi 07.02.2016 09:00
pysznie się prezentuje :)
Babeczka35 07.02.2016 08:36
Apetyczne ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat