Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
mleko 2% 1 szklanka
miód 20 dkg
margaryna 125 gr
jajko 2 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 20 gr
orzechy włoskie 20 gr
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik gotowany

Zagotować mleko, do gorącego wsypać: przyprawę do piernika, cukier, miód oraz margarynę. Wszystko razem gotować około 5 minut. Wsypać sodę i odstawić na 10 minut. Dodać 2 jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Dodać rodzynki i orzechy. Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 24.07.2013 08:37
mniam mniam
adam1f 01.10.2012 16:24
dobry
Ewelina38 08.07.2012 22:37
pierniki to jedne z moich ulubionych ciast
ewelinapac 08.12.2011 00:23
pyszny
jeta72 28.07.2011 14:14
super
Mariusz10 18.07.2011 23:38
świetny
halinka1011 30.12.2010 09:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak