Piernik domowy z serem

Piernik domowy z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • powidła śliwkowe

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piernik domowy z serem

Jajka zmiksować z cukrem dodać olej,mleko ,powidła,kakao,mąkę ,sodę wyrobić dobrze ciasto.Następnie wysmarować blaszkę i wylać masę i piec w piekarniku w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Bart 02.01.2011 13:09
spróbuję
Jaheira11 02.01.2011 13:00
pyszności
eklerek 06.11.2010 19:03
smaczny
iga2 05.11.2010 18:09
smakowity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat