Piernik benedykta

Piernik benedykta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • miód

    20 dag
  • kwaśnej śmietany

    1 szklanka
  • margaryna

    20 dag
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 szt
  • kakao

    1 łyżka
  • woda zimna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piernik benedykta

Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku, rozpuszczony miód, śmietanę, wodę, przyprawę, mąkę z sodą, kakao i bakalie. Na końcu dodać piane z białek i lekko wymieszać.
Ciasto piec ok 40 min. w temp. 170 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Emiliozo 05.06.2012 21:10
wygląda smakowicie
Ada-Gaba 18.02.2012 12:10
pyszniutki
ilka_86 17.12.2011 15:30
fajna nazwa
Magda60 27.11.2011 09:39
smakowite
iga2 11.10.2011 20:38
super ciacho
iga2 11.10.2011 20:38
super ciacho
Rybciia 03.10.2011 23:35
pysznie wygląda
novita23 20.07.2011 08:14
ja lubię
joanna77 27.05.2011 19:33
i ja lubię!
tomek18 11.04.2011 10:27
ja też uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat