Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
miód sztuczny 1 szklanka
olej 1 szklanka
mąka 35 dag
jaja 7 sztuk
drożdże 10 dag
masa
mleko 1/2 l
grysik 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukru pudru 1 szklanka
masło 1 kostka
powidło 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 plaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik Ani

Cukier i drożdże utrzeć, dodać żółtka, miód, mąkę i pozostałe składniuki + ubite białka. Ciasto podzielić na 2 części, upiec 2 placki i każdy przekroić na pół.
Mleko zagotować z grysikiem, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i wystudzoną masę grysikową przełożyż 2x masą, w środku przełożyć powidłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.06.2011 11:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak