Przepis i sposób przygotowania na: Piernik Ani
Mleko zagotować z grysikiem, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i wystudzoną masę grysikową przełożyż 2x masą, w środku przełożyć powidłem.
cukier | 1 szklanka |
miód sztuczny | 1 szklanka |
olej | 1 szklanka |
mąka | 35 dag |
jaja | 7 sztuk |
drożdże | 10 dag |
masa | |
mleko | 1/2 l |
grysik | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukru pudru | 1 szklanka |
masło | 1 kostka |
powidło | 1 słoik |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 plaska łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: