piernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 sztuka
  • miód

    1,5 szklanka
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • jaja

    6 sztuka
  • cukier

    1,5 szklanka
  • drożdże

    4 dag
  • kakao

    1 tyłżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 sztuka
  • mąka

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne, cukier, drożdże ucieramy dodając po 1 jajku, kakao, cynamon, miód, śmietana i mąka z sodą. Piec ok. 50-60 min w temp. 160-180 stopni Celsjusza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat