Pierniczki zieniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 szkl
  • jajka

    3 szt
  • mąka ziemniaczna

    1/4 kg
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ucierać w misce miód, dodawać po jednym żółtku, ucierać i dodać sodę i mąkę. Kiedy masa będzie jednolita, dodać na sztywno ubita pianę z białek. Ciasto nalewać do foremek wysmarowanych tłuszczem. Piec w piekarniku 180 st C. DO zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 23.03.2012 19:41
super
plocia 05.09.2011 21:15
ciekawy przepis
Sylwia88 07.11.2010 13:34
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat