Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki z landrynkowym szkiełkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 8 dag
miód 3/4 szkl
cukier puder 1/4 szkl
jajko
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyż
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki
landrynki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z landrynkowym szkiełkiem

Kroki postępowania

1
Masło przekładamy do rondla. Dodajemy cukier i miód. Podgrzewamy, aż składniki się rozpuszczą i dobrze połączą. Masę studzimy.
Krok 1 - Pierniczki z landrynkowym szkiełkiem foto
2
Mąkę przesiewamy i wlewamy stopiony tłuszcz z miodem. Wbijamy jajko, dodajemy sodę i przyprawę do piernika. Zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 2 - Pierniczki z landrynkowym szkiełkiem foto
3
Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy większymi foremkami ciastka. W środku ciasteczka wycinamy mniejsze okienko. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Landrynki kruszymy i wsypujemy w wycięte okienko. Pieczemy ok 12 - 15 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Pierniczki z landrynkowym szkiełkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 06.01.2017 22:28
Dziękuje ślicznie
gusia1000 03.01.2017 00:04
ładne i smaczne.
Bernadeta1 02.01.2017 17:20
lubię takie ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak