Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki Madiji

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 30 dkg
cukier puder 12 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1
żółtko jajek 1
kakao 2 łyżki
lukier
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki Madiji

Kroki postępowania

1
Makę posiekać z margaryną. Dodać cukier puder i proszek, a następnie wymieszać. Wbić jajko i żółtko, wsypac przyprawę do piernika i kakao. Dokładnie wymieszać. Wyrobić i rozwałkowac na ok. 3 mm.
Krok 1 - Pierniczki Madiji foto
2
Wykrawać serduszka i piec 15 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - Pierniczki Madiji foto
3
Po upieczeniu i ostudzeniu udekorowac lukrem oraz polewą- ja zawsze robie sama: lukier (1 białko na 0,5 szklanki cukru pudru i 2 łyżeczki soku z cytryny), polewa (0,5 kostki margaryny, 3 łyzki cukru, 3 łyzki kakao, 2 łyzki mleka)
Krok 3 - Pierniczki Madiji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 18.08.2012 12:06
super
fijolek91 22.05.2012 17:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak