Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki - bez leżakowania z lukrem
W większości przepisów na pierniczki zakłada się czas na to by zmiękły, a ich jedzenie sprawiało przyjemność. Czasami, by przyspieszyć ten proces zamyka się pierniczki w szczelnym słoju i dodaje do niego obierki z jabłka, które oddają ciasteczkom swoją wilgoć. Jeśli nie chcecie czekać, sięgnijcie po przepis na pierniczki miękkie bez leżakowania, które smakiem i roznoszącym się po domu aromatem nie odstają niczym od tych pierniczków, w których leżakowanie jest konieczne.
Kroki postępowania
Margarynę, przyprawę do piernika, cukier, miód- wszystko razem rozpuszczamy w garnku, następnie studzimy.


W dołek wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło z miodem.



Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy ok. 10 min, w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone pierniczki polewamy lukrem.
LUKIER:
białko lekko roztrzepujemy następnie dodajemy stopniowo cukier puder do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Smacznego :)
