Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki alpejskie
Kroki postępowania
Do ubitych na sztywno białek wsypujemy cukier, stopniowo żółtka - miksujemy. Masę jajeczną wraz z e śmietaną wlewamy do mąki i miodu.
mąka | 1 kg |
miód | 40 dag |
żółtko jajek | 8 sztuk |
białko | 3 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
masło | 25 dag |
śmietana | 200 ml |
kakao | 3 łyżki |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
pieprz | 1 łyżeczka |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżeczka |
goździki mielone | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: