Pierniczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • miód

    40 g
  • cukier

    100 g
  • jajko

    1
  • kakao

    40 g
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka
  • margaryna w kostce

    50 g
  • przyprawa do piernika

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne z cukrem i miodem rozpuszczamy w garnku. Osobno mieszamy make , kakao i jajko. Gdy nasza masa w garnku sie zagotuje i ostudzi dodajemy wymieszona make ze skaldnikami. Wszystko ugniatamy. Wkłądamy do zamrazarnika na 30 minut. Po czym walkujemy, posypujac maka i wycinamy pierniczki. Pieczemy na 200 stopni przez 15 min na papierze do pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 11.03.2012 22:52
pycha
misiek123 24.04.2011 18:27
smakowite :)
Ela20 14.04.2011 17:49
Bardzo lubię pierniczki :)
Allice 01.04.2011 13:12
Ja zawsze dodaje kakao :)
Mati13 14.01.2011 12:45
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat