pierniczki

pierniczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód gryczany

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    15 dag
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • jajko

    1
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżka
  • kakao

    1 łyżka
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pierniczki

Miód stopić z cukrem i masłem. Dodać mąkę, sodę, kakao i przyprawę. Wbić jajko. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schładzać całą noc. Ciasto cienko rozwałkować i foremkami wyciąć pierniczki. Ułożyć na blachach pokrytych pergaminem. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Krzysztof42 20.10.2010 15:46
pycha
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:47
Robię bardzo podobne, są po prostu bajeczne, idealne na święta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat