Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód gryczany 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 15 dag
mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
kakao 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki

Miód stopić z cukrem i masłem. Dodać mąkę, sodę, kakao i przyprawę. Wbić jajko. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schładzać całą noc. Ciasto cienko rozwałkować i foremkami wyciąć pierniczki. Ułożyć na blachach pokrytych pergaminem. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 20.10.2010 15:46
pycha
IlonaAlbertos 07.10.2010 00:47
Robię bardzo podobne, są po prostu bajeczne, idealne na święta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak