Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieprzny kurczak z ryżem i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
warzywa mrożone 1 opakowanie (na patelnię)
sos pieprzowy 100 ml
ryż 100 g
bulion drobiowy 500 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieprzny kurczak z ryżem i warzywami

Filety z kurczaka kroimy na dużą kostkę, przekładamy do woreczka oprószmy pieprzem i solą, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy kurczaka, dodajemy ryż i warzywa, lekko podlewamy bulionem. Smażymy do suchej patelni (do miękkości ryżu i warzyw), cały czas mieszając i po trochu dolewając bulionu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.09.2015 11:53
Smaczne danie
Futka 09.09.2015 09:47
Bajeczny kurczak! Pychoty :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak